Home
Ippon Trophy Antwerp

Jolien behaalt haar eerste podiumplaats op een internationaal bezet Ranking Tornooi!

Afgelopen weekend heeft Jolien deelgenomen aan de Ippon Trophy Antwerp. De eerste opdracht was bij de eerste 2 van haar poule eindigen om door te stoten naar de halve finale.

Haar eerste wedstrijd was tegen de Britse Kampioene, voor ons een onbekende, dus we wisten niet waar we ons aan konden verwachten. Haar favoriete aanval bleek Uchi Mata rechts te zijn. Jolien had geen verhaal tegen haar kumikata in de nek en haar tweede aanval was goed voor een ippon.

Geen erg, zo snel mogelijke vergeten, maar de twee volgende wedstrijden moest ze nu wel winnen.

Haar volgende kamp was tegen een Antwerps meisje, dat ook op de Belgische Kampioenschappen stond dit jaar. De tegenstand begint zich nu wel aan te passen aan Jolien haar favoriete aanval (O Goshi). Hier had ze problemen mee de eerste 2 minuten van haar kamp. Maar we hadden geen keus, we moesten winnen om door te stoten. Ze moest zelf initiatief gaan nemen in haar kumikata en deze afdwingen! Naar het einde van de partij lukte dit ook, maar ze kon helaas niet tot een score komen. De wedstrijd draait dus uit op een Golden Score. Gebrand om te winnen, gaat Jolien agressiever haar kumikata opdringen en dit loont. Een mooie O Goshi, ze scoort een wazari en wint zo de partij.

Haar laatse poule-wedstrijd is tegen een Nederlands meisje. In vorige wedstrijden zagen we dat ze redelijk fel vooruit liep om haar aanval aan te zetten, hier liggen kansen voor haar morote op de knieën. En dat doet ze ook perfect. Haar eerste aanval op de knieën levert een wazari op. Nu ze voor staat moet haar tegenstandster zeker gaan komen en ze loopt nog meer vooruit, weer een morote op de knieën, weer wazari. Dit keer mooi gevolgd naar de grond en houdgreep, deze laat ze niet meer los. Jolien wint de partij met ippon en plaatst zich voor de halve finale.

In de halve finale staat opnieuw een Antwerps meisje te wachten, ook zij stond dit jaar op het Belgische Kampioenschap. Jolien begint veel agressiever aan de partij, en dringt van het begin haar kumikata op. Dit loont, ze komt eigenlijk nooit in de probleme. Ze komt wel achter te staan door een strafpunt, maar door haar dominante pakking krijgt haar tegenstandster ook rap een shido, wegens passiviteit. De aanval erna is de juiste weer een mooie O Goshi gevolgd naar houdgreep en ippon.

In de finale stond de Britse Kampioene weer te wachten. Gene cadeau... In haar eerste wedstrijd maakte Jolien geen kans doordat ze geen verhaal had tegen haar kumikata in de nek gevolgd door een rechtste Uchi Mata. De opdracht was alles doen om die rechterarm uit de nek te houden, hopen dat ze links gaat vechten en op zoek gaan naar haar O Goshi. Dit deed ze goed. Ze dwong haar tegenstandster om links te gaan vechten. De Britste schakelde dus over op een linkse Uchi Mata, deze zat niet zo goed als haar rechtse, maar was helaas nog steeds gevaarlijk. Jolien blijft goed die arm uit de nek houden, maar twijfelt te lang om zelf aan te vallen, hierdoor geeft ze iedere keer de kans aan de Britse om links in te draaien. Na 2 minuten kwam er dan een linkse Uchi Mata die ze niet meer kon ontwijken, wazari tegen, de Britse volgt dan nog eens goed door naar de grond, Jolien komt in houdgreep te liggen, en hier geraakt ze niet meer uit...

ITA U15 +63

Een verdiende finaleplaats, met een zilvere medaille als resultaat! Proficiat, zeer goed gedaan Jolien!

 
Powered by Kiichi-Sai Maasland