Home
Mistral Janssen verlengt zijn Belgische titel in de -90

De Provinciale Kampioenschappen waren slechts een formalitiet voor Mistral, onbedreigd behaalt hij de eerste plaats en plaatst zich makkelijk voor het Vlaams Kampioenschap.

Mistral Janssen podium PK -90

Op de Vlaamse Kampioenschappen zette Mistral zijn eigen iets te veel onder druk. Hij wou zo graag zijn prestatie van vorig jaar bevestigen en vocht daardoor een beetje terughoudend en op safe. De eerste ronde tegen Lamsens Jochen kwam Mistral moeizaam op gang. Hij moest zwoegen voor de overwinning, maar won de partij uiteindelijk met een waza-ari. De volgende ronde tegen Van Gils Ben ging veel vlotter, met een ippon plaats hij zich voor de halve finale. Daar komt hij Cordier Christophe tegen. Door de dominante kumi-kata van Mistral wordt hij tot verdedigen gedwongen. Mistral blijft openingen zoeken en scoort uiteindelijk een waza-ari en kan de partij daarna rustig uit controleren. In de finale krijgen we een heruitgave van de finale van vorig jaar, tegen Timmermans Kristof. Vorig jaar wist Kristof Mistral nog te verslaan, maar dit jaar had hij geen verhaal tegen Mistral. Mistral was heel de partij dominant, de eerste 3 minuten bleef de score uit, maar Mistral kon 5 mooie aanvallen plaatsen maar deze werden telkens net geblokkeerd door Kristof, Mistral moest wel alert blijven, want Kristof kon 1 keer dreigen met een verrassende seoi-nage op de knieën. Uiteindelijk kan Mistral dan toch een waza-ari scoren en wordt zo verdiend Vlaams Kampioen.

Mistral Janssen podium VK -90

Op het Belgisch Kampioenschap komt Mistral in de eerste ronde uit tegen NIKIFOROV DILYAN, een vervelende partij voor Mistral met een tegenstander die enkel maar denkt aan verdedigen. Mistral blijft wel aanvallen hierdoor vindt hij dan toch een gaatje in de verdediging van zijn tegenstander en scoort een waza-ari. In de halve finale komt hij uit tegen MAKHMUTOV SHAMIL, hij bleek geen partij voor Mistral. Met een mooie tomoe nage scoort hij een zuivere ippon. Dan volgt logischer wijs de finale waar iedereen naar uitkeek. JANSSEN MISTRAL tegen BOTTIEAU JOACHIM, vorig jaar kwam Joachim voor België nog in actie op de Olympische Spelen. Joachim heeft een zeer actieve stijl, hij is constant in beweging en is een meester in het uitlokken van shido's. Maar daar was Mistral op voorbereid... Beide heren zijn de eerste 2 minuten aan mekaar gewaagd, Mistral heeft wel de betere kumi-kata en kan Joachim iets meer onder druk zetten, iedere veeg van Joachim wordt beantwoord met een veeg van Mistral. Joachim moet te vaak de pakking van Mistral losbreken en krijgt terecht een shido tegen hiervoor. Daarna moet hij dus gaan komen, hij probeert Mistral te laten buitenstappen, maar Mistral maakt daar handig gebruik van om met een offerworp een aanval te plaatsen. Toch krijgt Mistral een shido tegen omdat Joachim dit spel als de beste kan spelen... Maar Mistral blijft actief meevechten en scoort uiteindelijk met een flitsende sasae een waza-ari! Hij wordt zo voor het tweede jaar op rij Belgisch Kampioen! Een verdiende overwinning en een mooi visite kaartje voor een eventuele Belgische selectie in de hoop dat hij eind dit jaar misschien de Belgische Nationaliteit zal hebben.

In ieder geval een dikke proficiat met deze mooie overwinning!

Mistral Janssen podium BK -90

Mistral Janssen podium BK -90

 
Powered by Kiichi-Sai Maasland