Skip to content

Brian Reulens geselecteerd voor Interprovinciale Ploegontmoeting U13

Brian werd geslecteerd voor de Interprovinciale Ploegenontmoeting U13 door de provincie Limburg. Op dit tornooi nemen de beste judoka’s van iedere provincie het tegen elkaar op voor de titel van beste Provincie van Vlaanderen. Een kans voor hem om ervaring op te doen tegen de beste judoka’s van Vlaanderen.

Team Limburg deed het trouwens goed en eindigde op een mooie 3de plaats! De kloof met plek 1 en 2 was echt niet groot.

Oost-Vlaanderen: 65ptn
West-Vlaanderen: 62ptn
Limburg: 60ptn

Brian zelf moest 3 wedstrijden vechten. Hij heeft in die 3 wedstrijden alles gegeven en proberen aan te vallen. Wat ik alleen maar kan toejuichen, want met passief zijn kom je nergens in het moderne judo. Maar de wil en ook wel een beetje het vertrouwen om echt iemand in de mat te smijten ontbraken. Waardoor 2 van de 3 tegenstanders (zeker niet de minste) nog te sterk waren vandaag. Maar 1 wedstrijdje heeft hij kunnen uitvechten tot het einde, in de 2de helft van die partij was hij zelfs de betere! Zijn tegenstander scoort een wazari in het begin van de partij door 1 momentje niet op te letten en te twijfelen… Daarna probeert Brian nog alles om zelf te scoren, waardoor zijn tegenstander een shido krijgt, maar een punt scoren lukte helaas niet meer.

Al bij al een mooie prestatie waar hij trots op mag zijn als 1ste jaars U13, die hem hopelijk ook meer vertrouwen mogen geven naar de toekomst! Proficiat Brian!