Skip to content

Jolien Pietrasik kan bijna stunten op het BK judo

Het is al een prestatie om je als 16-jarige te kunnen plaatsen voor het BK judo bij de senioren. Maar vandaag heeft ze getoond dat ze haar plek tussen de besten van België niet gestolen heeft.

In de eerste ronde moest ze tegen de Waalse Kampioene. Ze neemt een geweldige start. Haar eerste aanval is onmiddellijke een goeie. Ippon seoi nage op de knieën en ze scoort een wazari. Ze volgt goed op de grond en neemt een houdgreep. Deze kan ze helaas maar 7 sec volhouden. Ze strand dus op 3 sec van een 2de wazari wat ippon zou betekend hebben. Dit had bijna een stunt van formaat kunnen zijn…

De volgende 2 minuten gaan gelijk op. Er komen aanvallen langs beide kanten. Jolien slikt wel een strafpunt door buiten te stappen. In de laatste minuut komt dan het verschil in leeftijd naar boven. De Waals Kampioene over-powered Jolien en ze moet een 2de strafpunt slikken.

Op 30 seconden van het einde kon ze het niet meer houden en ze moet een ippon tegen slikken door o-uchi gari. Maar toch een geweldige prestatie tegen een sterke tegenstander!

In de herkansingen komt ze uit tegen Zoë Desmet. Zoë heeft een moeilijke kumikata, ze kan heel goed gekruist over het hoofd naar de gordel grijpen. Aangezien Jolien niet de grootste is kon ze hier moeilijk mee overweg en vond ze geen antwoord op Zoë haar sterke grip. Jolien werd gedwongen tot verdedigen en het slikken van strafpunten. En verliest op die manier ook de kamp.

Jolien mag terugblikken op een mooi kampioenschap. In vergelijking met vorig jaar, waar ze eigenlijk geen weerstand kon bieden, ook geen degelijk aanval kon plaatsen… Kon ze dat dit jaar wel! Ze blijft stappen vooruit zetten en dan kan je daar alleen maar trots op zijn!